Werelderfgoedstad
Burgemeester Dirk De fauw: “We hebben in het jaar 2002 bewezen dat Brugge een schitterende Europese culturele hoofdstad was. We zijn ambitieus en stellen ons nu kandidaat voor deze titel in 2030. Samen met onze culturele partners willen we onze schouders zetten onder deze grote uitdaging. In Brugge is er een kwalitatief kunsten- en cultuurveld dat goed samenwerkt. We bouwen onze kandidatuur op hun engagement en betrokkenheid. Doordat we de afgelopen decennia reeds stevig investeerden in culturele infrastructuur, kunnen we volop de kaart trekken van een innovatief artistiek programma, op maat van onze werelderfgoedstad”” “Onze ambitie om opnieuw culturele hoofdstad te worden, valt niet in dovemansoren. Sinds onze bekendmaking ontvingen we heel wat positieve reacties, zowel vanuit de culturele, toeristische als economische wereld. Het is duidelijk dat er heel veel bereidheid is om Brugge cultureel te laten knallen in 2030”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.
Nieuwe projectmedewerkers
Om de kandidatuur verder te onderbouwen en aan te scherpen wordt de volgende maanden een inspraaktraject uitgerold. Verschillende doelgroepen zullen uitgenodigd worden om mee na te denken en de kernthema’s voor Brugge 2030 te verdiepen en te concretiseren. Om dit traject uit te rollen, ging het stadsbestuur op zoek naar twee extra medewerkers. "Eind februari lanceerden we de oproep voor een trajectcoördinator en projectmedewerker Brugge 2030. Zij zullen tot eind 2024 het team van de Cel Cultuurbeleid versterken. De kandidatuur voor Brugge 2030 is een uitnodiging om toekomstgericht naar onze stad te kijken. De diversiteit in onze stad stellen we hierbij centraal, waarbij we onderzoeken hoe cultuur als motor voor ontmoeting en verbinding wordt ingezet. De trajectcoördinator en projectmedewerker Brugge 2030 zijn de bruggenbouwers die dit mee mogelijk zullen maken”, voegt burgemeester Dirk De fauw er verder aan toe.
Dalilla en Marthe
Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Ik ben trots om vandaag Dalilla en Marthe aan jullie voor te stellen. Binnen onze Cel Cultuurbeleid is er al heel veel kennis rond de verschillende culturele disciplines en hoe hierrond beleid gevoerd wordt op verschillende schalen (Vlaanderen, Europa). De nieuwe medewerkers zijn een gerichte versterking. Ik ben ervan overtuigd dat hun inzet en motivatie tot een sterk dossier zullen leiden.” Dalilla Hermans wordt de trajectcoördinator Brugge 2030. De opiniemaakster en creatieve duizendpoot woont sinds een drietal jaar in Brugge. Voor haar is dit traject een prachtige kans om de stad waar ze zo van is gaan houden nog beter te leren kennen en aan de slag te kunnen gaan met het grote culturele potentieel. Marthe Soete wordt de projectmedewerker Brugge 2030. Na haar studies sociologie en communicatiemanagement startte Marthe een eigen online postkaartmerk. Na enkele tijdelijke functies wordt haar grote droom om een job in de cultuur te starten nu werkelijkheid".
Burgemeester Dirk De fauw: “Dalilla Hermans is de geknipte persoon om een breed en divers netwerk aan personen te enthousiasmeren voor onze kandidatuur. En de jongeren van vandaag zijn de cultuurmakers en -belevers van morgen. Met Marthe Soete hebben we ook die blik mee aan boord in de cockpit van onze kandidatuur. Nu het team Brugge 2030 is samengesteld, wordt snel verder werk gemaakt van de uitrol van het inspraaktraject. In de maanden mei-juni zullen er verschillende inspraaksessies worden opgezet".
Meer info: www.brugge.be
Erik clyncke Eigen Berichtgeving.