
Verantwoordelijkheid
De wetgeving alleen zorgt er dus niet voor dat jongeren geen drugs nemen of pas na hun 16de verjaardag met het gebruik van alcohol starten. Gelukkig blijft dit bij de meeste jongeren beperkt en gaat het niet verder dan een eenmalig experiment. Toch is ook dit niet ongevaarlijk en wil geen enkele ouder dat zijn zoon of dochter problemen krijgt door drugs. Ouders hebben wel degelijk een invloed op hoe hun kinderen omgaan met tabak, alcohol en cannabis. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tieners het waarderen als hun ouders grenzen stellen en deze kwesties met hen bespreken. Om ouders te ondersteunen, biedt de Stad ‘Als kleine kinderen groot worden’ aan.
Een handige gids
Deze brochure werd door de VAD en vzw ViGez (Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie) ontwikkeld en is een handige gids voor ouders van tieners (tussen 11 en 15 jaar) om alcohol, tabak en illegale drugs in gesprek te gaan. Het biedt informatie over de wet en de verschillende drugs, tips om het gesprek aan te gaan en een aantal adviezen om grenzen te stellen.
Alle ouders van de leerlingen uit het eerste middelbaar krijgen deze brochure na het medische schooltoezicht bij het CLB van de secundaire school. Indien uw zoon/dochter niet in het eerste middelbaar zit en u toch graag een brochure wenst, dan kan u er eentje aanvragen bij de preventiedienst@Brugge.be of via 050 44 82 43.
Of download hier onder de brochure meteen

brochure_aanbod-alcohol-en-drugpreventie-so-2015-2016.pdf |