Uitbreiding
In het kader van de ontwikkeling van duurzame mobiliteit in Brugge werd beslist om het aanbod van duostaanders aan bushaltes in de deelgemeenten uit te breiden. De Stad wil maximaal inzetten op het gecombineerd gebruik van de fiets en openbaar vervoer. De bereikbaarheid van de deelgemeenten naar de binnenstad moet daarom optimaal worden ondersteund.
Nood
Na onderzoek van de mobiliteitscel op basis van al geparkeerde fietsen en bereikbaarheid, werd gekozen om aan 32 bushaltes duostaanders te plaatsen. In totaal komen er 160 fietsparkeerplaatsen bij. De duostaanders worden verdeeld over bushaltes in Sint-Andries (De Varens, Doornstraat, Patrijzenweg, De Prange, Gevangenis) , Sint-Michiels (Stokvelde, Eglantier, Gilbertus, Nachtegaal, Jagersstraat, Kloosterhof, Driehoek, Groenhof en Weinebrugge) , Sint-Pieters (Poelweg, Meulentje, Blauwe Poort, De Kolve, en Rondpunt), Sint-Jozef (Gandhi en Cornelis Everaertstraat), Koolkerke (Leenweg, Fort van Beieren en Zagersweg), Sint-Kruis ( Raadsheren en OLV college), Dudzele (Wissel 7, Heihoek, en Zonnebloem) Zwankendamme (Kerk) en Zeebrugge (Appelzak, Gemeenschapshuis en Albatros) .
Fietsbeleid
Deze maatregel past in de uitvoering van het Brugse fietsbeleid. In het beleidsprogramma 2013 – 2018 artikel 276 wordt vermeld: “Er komen voldoende fietsenstallingen op het hele grondgebied: op alle belangrijke plaatsen, op alle pleinen, in de directe omgeving van bushaltes worden bovengrondse fietsenstallingen voorzien. Dat zijn misschien kleine dingen, maar het maakt de mensen gelukkig. Ik heb altijd geleerd dat politiek begint op de stoep....." besluit schepen Annick Lambrecht haar toespraak.
Erik Clyncke op locatie.